GEORGIA tech STUDENT CENTER
Georgia iNSTITUTE OF TECHNOLOGY

When the Georgia Institute of Technology hired Workshop Architects to develop a strategic vision for its Campus Center, the imperative was to channel the Institute’s many strengths, sustain and nurture its high-achieving and purpose-driven students, and take a great leap forward in transforming its currently undersized student center into a social and expressive hub that is as bold, innovative, and principled as Georgia Tech itself. Workshop met with over 250 Yellow Jackets over four months to better understand the campus as a social ecology and to define the key “jobs to be done” by the Campus Center, which included: be a place to reset, restore and refuel; showcase Georgia Tech’s brand; be a catalyst for creative expression; build friendships and bridge across cultures, disciplines and interests; and promote leadership, involvement, and finding one’s niche. Workshop developed a broad scope program, design concepts, and phasing strategy that is wholly unique to Georgia Tech in terms of scope, social function, and environmental sustainability.

 

Scope: Withheld
Total Project Budget: Withheld
Project Location: Atlanta, GA
Plan Completion: August 2015